Omgeving

Omgeving

Anna Paulowna ligt in de kop van Noord-Holland op fietsafstand van het Amstelmeer, de duinen en stranden aan de Noordzee en het Robbenoordbos. Er is veel viswater in de buurt en er zijn twee kleine jachthavens. Het Noordzeestrand van Callantsoog, Groote Keeten, Julianadorp en Den Helder is dichtbij en goed bereikbaar per auto of fiets. Het Zwanenwater is een prachtig natuurgebied van Natuurmonumenten, waar u tussen de kudde wilde koeien kunt genieten van de vogels en de gevarieerde duinfauna die Noord-Holland rijk is.
Anna Paulowna heeft een eigen treinstation. Het dorp kent een gezellige kern met een winkelcentrum en een aantal leuke restaurants.

 

In het vroege voorjaar is de Anna Paulowna polder gevuld met een kleurrijke bloemenpracht. Ook in de vrij toegankelijke Poldertuin staan veel soorten regionaal geteelde bloemen. In van Ewijcksluis kunt u genieten van een wandeling langs de IJsselmeerdijk. Het Amstelmeer biedt surfmogelijkheden en een strandje, maar ook dichterbij huis in het Oude Veer wordt veel gezwommen, geroeid en gevaren. Dierenpark Hoenderdaell, op maar 5 minuten met de auto, is een leuke dierentuin voor jong en oud.

Het pittoreske Schagen ligt op enkele kilometers afstand. Deze karakteristieke vestingstad heeft vele winkels en horecagelegenheden. Ook Den Helder ligt dichtbij. De binnenstad heeft veel winkels en restaurants en een bezoek aan musea of een dagje Texel ligt binnen handbereik. Binnen een half uur bent u bijvoorbeeld in Hoorn, Medemblik of Alkmaar.